top of page

Viktig å tenke over

Dette er en side hvor vi ønsker å informere om de utfordringer man kan møte, slik at eiere har tenkt gjennom dette før levering. 

 

Sykdom: Det vil alltid være en økt risiko for smitte når fler katter går sammen. Vi synes det er synd kattene skal sitte på egne rom under hele oppholdet, og har valgt å la kattene gå løs, vel vitende om at det er litt økt smitterisiko. Kattene kan også bli smittet hjemme ved kontakt med andre katter. 

Vi gjør alt vi kan med rengjøring og er flinke til å redusere smittepress så langt det er mulig. 

Skulle katten bli syk, så kjører vi selvfølgelig til dyrlege. Eier vil bli kontaktet samme dag. 

Katter kan bli smittet på samme måte som oss når vi er ute i større menneskemengder som feks på skole, barnehage, leirskole etc. 

 

Akutt sykdom: Det kan oppstå akutt sykdom som feks nyresvikt, urinveisinfeksjon osv. Dette kan oppstå hjemme men også her. Vi kontakter eier og kjører til dyrlege

 

Spisevegring: For noen katter kan det være overveldende med nytt sted, nye mennekser og det å være vekk hjemmefra. Noen katter kan spise litt dårlig og dermed gå ned i vekt. Vi har to typer tørrfor som vi bruker, men har noen ekstra tørrfor i reserve som vi tilbyr til de som har lite matlyst. Vi tilbyr også forskjellige typer våtfor og gjør alt vi kan for at kattene skal spise. 

Hvis katten spiser/drikker lite, kan det i værste tilfeller være nødvendig med intravenøs væskebehandling hos dyrlegen. 

 

Overspising: Noen katter setter stor pris på at vi har tørrfor stående framme hele tiden. Ikke alle er vant til å ha fri tilgang hele døgnet og kan dermed overspise litt og gå opp i vekt. 

 

Diare: Noen katter kan reagere med løs mage på nytt fór samt nytt sted. Vi gir zoolac og er diareen over fler dager, kontaktes dyrlegen. 

 

Død: Dette er den vært tenkelige situasjon for alle parter. Det er trist for eier, for katten og for oss når dette skjer. Dette er en situasjon hvor mange følelser er i spill og vi vet alle hvor glade vi er i våre dyr. 

Det kan være spontan død hvor katten har sovnet inn uten misstanke til sykdom (feks akutt hjertesvikt, blodprop el lign.)Vi informerer selvfølgelig eier. Dette er ikke lett for hverken eier eller oss. Etter eiers ønske, kan vi oppbevare katten her, eller kjøre han/hun til dyrlege for kremasjon. 

Katten kan bli alvorlig syk og i værste tilfelle måtte avlives. Hvis eier har mulighet for å komme og være tilstede under den siste reise, så er det vi alle ønsker aller mest. Mange er langt vekk på ferie og har ikke mulighet for å komme hjem. Vi vil da være med på den siste reise hos dyrlegen og prøve å gjøre den så fredfylt og god som mulig.

 

HELDIGVIS HAR LANGT DE FLESTE KATTENE ET GODT OPPHOLD HOS OSS HVOR ALT FORLØPER FINT :) 

bottom of page